Radio Lumina

[

...pentru sufletul tâu

]

"Radio Lumina" este postul de radio creştin-ortodox al Episcopiei Severinului şi Strehaiei şi a fost înfiinţat din iniţiativa Prea Sfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. Pe 23 aprilie 2005, de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă - Ocrotitorul Severinului, s-au auzit pentru prima dată în eter programele acestui post de radio al Bisericii. Prima emisie a fost transmisiunea, în direct, a Sfintei Liturghii arhiereşti de la Catedrala Episcopală din Drobeta Tunu Severin, săvârşită de un sobor de arhi... See more

Craiova FM|90.4
+40252333348
Str. I Gh. Bibicescu, Nr.6, Drobeta-Turnu Severin, Romania
last update
[2023-08-10 05:43:20]
"Radio Lumina" este postul de radio creştin-ortodox al Episcopiei Severinului şi Strehaiei şi a fost înfiinţat din iniţiativa Prea Sfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. Pe 23 aprilie 2005, de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă - Ocrotitorul Severinului, s-au auzit pentru prima dată în eter programele acestui post de radio al Bisericii. Prima emisie a fost transmisiunea, în direct, a Sfintei Liturghii arhiereşti de la Catedrala Episcopală din Drobeta Tunu Severin, săvârşită de un sobor de arhierei, din care au făcut parte ÎPS Teofan-Arhiepiscopul Craiovei, Mitropolitul Olteniei, ÎPS Andrei-Arhiepiscopul de Alba-Iulia, PS Nicodim-Episcopul Severinului şi Strehaiei, PS Gurie Gorjeanul-Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei şi PS Petroniu Sălăjanul-Arhiereu Vicar al Episcopiei Oradiei şi Sălajului.

Radioul este unul din mijloacele moderne de misiune ale Bisericii şi alături de revistele eparhiale şi paginile de Internet ale Episcopiei Severinului şi Strehaiei constituie elementele de prezentare ale activităţilor bisericeşti, culturale şi sociale din Mehedinţi.

Din data de 23 aprilie 2006, programele radioului pot fi ascultate si pe Internet, pe două benzi audio(24 K bits/s - low şi 96 K bits/s - high).

Fiind un post de radio al Bisericii, emisiunile sunt purtătoare ale mesajului evanghelic: ,,Eu sunt Lumina lumii, cel ce crede în Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii” (Ioan 8,12).

Zilnic se transmit, în direct, Sfintele Slujbe (Utrenia, Sfânta Liturghie şi Vecernia), de la Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin, aflată în construcţie.

Grila de programe cuprinde emisiuni ce au caracter religios, cultural, social, muzical si informativ. Programele radioului încearcă să promoveze valorile moralei creştine şi se doresc a fi aducătoare de linişte în sufletele oamenilor.

Pe parcursul anului 2006 s-a achiziţionat aparatură de sonorizare profesională, cu ajutorul căreia ascultătorii se pot bucura de transmiterea, în direct, a Sfintelor Slujbe şi a unor evenimente religioase din viaţa Eparhiei noastre. În perioada 15-17 decembrie 2006, s-au transmis, în direct, organizate de Episcopia Severinului şi Strehaiei toate manifestările dedicate anului Sfântului Nicodim de la Tismana. De asemenea, din multe parohii din judeţul Mehedinti s-a transmis Sfanta Liturghie arhierească, săvârşită cu prilejul unor momente importante din viaţa respectivei comunităţi.

Prin buna colaborare cu celelalte Centre Eparhiale şi cu celelalte radiouri creştin-ortodoxe din ţară s-a reuşit transmiterea pe postul de radio a unor evenimente importante din viaţa Bisericii Ortodoxe: întronizări de ierarhi, slujbe cu prilejul unor hramuri de Catedrală sau evenimente bisericeşti importante.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-05,04:47:32)