Radio ICM

[

Listen Live

]

Rádio ICM je jedno z pracovišť nízkoprahového a volnočasového klubu Bouda, které spadá pod Centrum pro pomoc dětem a mládeži o.p.s. (dále jen CPDM o.p.s.), a jež je svojí povahou nezisková organizace. Pod CPDM o.p.s. spadá také, Informační centrum mládeže, Hudební studio mladých nebo Streetwork. Rádio ICM funguje od roku 2004, kdy se sešlo pár mladých zapálených nadšenců, kteří se rozhodli, že si takovéto rádio vytvoří. CPDM o.p.s. jim podalo pomocnou ruku, pomohlo s uskutečněním jejich nápadu. Samotné Rádio ICM funguje na dobrovolnické „nadšen... See more

+420380713042
Informační centrum pro mládež Špičák 114 Český Krumlov 381 01
last update
[2023-10-04 06:23:17]
Rádio ICM je jedno z pracovišť nízkoprahového a volnočasového klubu Bouda, které spadá pod Centrum pro pomoc dětem a mládeži o.p.s. (dále jen CPDM o.p.s.), a jež je svojí povahou nezisková organizace. Pod CPDM o.p.s. spadá také, Informační centrum mládeže, Hudební studio mladých nebo Streetwork.

Rádio ICM funguje od roku 2004, kdy se sešlo pár mladých zapálených nadšenců, kteří se rozhodli, že si takovéto rádio vytvoří. CPDM o.p.s. jim podalo pomocnou ruku, pomohlo s uskutečněním jejich nápadu. Samotné Rádio ICM funguje na dobrovolnické „nadšenecké“ bázi tzn., že našim moderátorům a členům týmu rádia neposkytujeme finanční odměny, pouze jim přispíváme na dopravu do našeho studia, které se nachází v druhém patře budovy areálu Špičák 114 v Českém Krumlově.

Za ta léta, co Rádio ICM existuje, vzniklo nespočet relací, které naplňovaly poslání Rádia ICM – přinést lokální a regionální informace pro mladé ve formě jim vlastní. Rádio se podílelo na prezentaci nejrůznějších hudebních těles, odvysílalo desítky rozhovorů s mladými hudebníky. Také vznikly desítky interview se známými osobnostmi, ve kterých se moderátoři snažili přinést trochu jiný „mladistvý“ pohled.

Celkovou činnost Rádia ICM bychom tak mohli rozdělit na jednotlivé oblasti, jimž se zabývá. První z nich je naplňování pravidelného týdenního harmonogramu vysílání. Další odvětvím činnosti rádia jsou aktivity, které se snaží nad rámec pravidelného vysílání zpestřit program.

Jedná se zde převážně o projekt „Přeshraniční rádiová spolupráce mládeže“, jehož záměrem je podpořit dialog mezi naším rádiem a podobným rakouským rádiem FRF (Freies Radio Freistadt). Tato spolupráce spočívá ve výměně některých pořadů, a dále v realizaci tzv. Médiakempů, při nichž se setkávají oba spřátelené rádiové týmy se záměrem pořídit reportáže z nejrůznějších kulturních akcí na obou stranách hranice.

Další nadstavbou činností rádia jsou mezinárodní projekty, na kterých se naše rádio aktivně podílí. Jedná se zde převážně o programy, které jsou realizované prostřednictvím České Národní Agentury, z minulosti můžeme jmenovat projekt „Lidé a světové dědictví UNESCO“, a dále projekt „Medialize it“, který se uskuteční v letošním roce o prázdninách, jehož je Rádio ICM garantem.

Dalším významným projektem je tzv. „Mediální turnaj škol“, prostřednictvím kterého se snažíme zapojit jednotlivé soutěžní týmy ze základních a středních škol do soutěže o nejlepší rádiový pořad, který si účastníci sami vytvoří. Tento projekt nám také pomáhá při rozrůstání našeho rádiového týmu, neboť úspěšným účastníkům nabízíme prostor pro tvorbu plnohodnotného pořadu v Rádiu ICM.

Podstatnou aktivitou Rádia ICM je určitě také spolupráce s českobudějovickým multikinem CineStar, které nám nabízí možnost účastnit se předpremiér filmů a následných tiskových sezení s jejich tvůrci, při nichž máme možnost pořizovat nové reportáže. Součástí činnosti našeho rádia jsou také příležitostné diskotéky, při nichž mají členové našeho týmu možnost moderovat celý večer „naostro“ přímo s účastníky dané akce.

Do budoucna plánujeme rozšířit naše vysílání také o živou tvorbu a mixování muziky přímo ve studiu rádia, takže si i skalní „techňáci“ přijdou na své.

© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-05,07:46:56)