Radio Pirot

[

Listen Live

]

Radio Pirot je najstariji elektronski medij u Pirotskom okrugu. U sastavu IJP "Sloboda" počeo je sa radom 26. novembra 1978. godine. Odlukom Skupštine opštine Pirot od 22. februara 2006. godine iz IJP ,,Sloboda'' izdvaja se i formira kao samostalno preduzeće JP "Radio Pirot'' ,koje kao takvo egzistira od 1. 8. 2006. godine. Radio Pirot kao medij nepune tri decenije uspostavlja kriterijume rada i kvaliteta programa u medijskom okruženju ovog dela Srbije. Tradicija, kvalitet, efikasnost i poverenje slušalaca, osnove su na kojima je Radio Pirot iz... See more

Pirot FM|95.8
010313891
Trg Pirotskih oslobodilaca 30PirotSrbijaSrbija18300
Radio Pirot je najstariji elektronski medij u Pirotskom okrugu. U sastavu IJP "Sloboda" počeo je sa radom 26. novembra 1978. godine. Odlukom Skupštine opštine Pirot od 22. februara 2006. godine iz IJP ,,Sloboda'' izdvaja se i formira kao samostalno preduzeće JP "Radio Pirot'' ,koje kao takvo egzistira od 1. 8. 2006. godine. Radio Pirot kao medij nepune tri decenije uspostavlja kriterijume rada i kvaliteta programa u medijskom okruženju ovog dela Srbije. Tradicija, kvalitet, efikasnost i poverenje slušalaca, osnove su na kojima je Radio Pirot izgradio svoj imidž.

Program Radio Pirota je koncipiran uz poštovanje odredaba Zakona o informisanju, Zakona o oglašavanju, Zakona o autorskim i srodnim pravima i druge zakonske regulative kojom se bliže određuje i reguliše rad medija.Program se realizuje na osnovu programske šeme koju predlaže urednik a usvaja Upravni odbor preduzeća.Informisanje sa talasa Radio Pirota je objektivno, pravovremeno i istinito. Radijski program je usmeren na dinamiku – kratko, brzo i jasno informisanje primereno načinu života savremenog čoveka koji je u pokretu i kome odgovara da u kratkom vremenskom roku dobije neophodne informacije.

Radio Pirot neguje različite forme novinarskog izražavanja koje doprinose kvalitetnijem informisanju.Takođe, radi omogućavanja prezentovanja različitog mišljenja o pitanjima bitnim za život građana iz najrazličitijih oblasti, Radio neguje emisije otvorenog tipa, sa javljanjima slušalaca i emisije poput okruglog stola ili debate.

Programski plan Radio Pirota koncipiran je tako da se profesionalizam postavlja kao imperativ uz primenu neophodnih standarda u proizvodnji i emitovanju kvalitetnog programa. Program Radija omogućava punu afirmaciju građanskih prava i sloboda sa posebnim akcentom na slobodi izražavanja i različitosti mišljenja uz poštovanje principa nepristrasnosti i objektivnosti u tretiranju različitih političkih subjekata i interesa.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,23:20:48)