Radio SR P3 Rockster

[

Listen Live

]

P3 är radio för och av unga människor i Sverige. Skön, rolig och viktig radio med ett innehåll att skratta åt, reagera på, sjunga med i eller städa till. Vi satsar på ett brett programutbud där en del program tilltalar många olika sorters människor medan andra är lite smalare. För oss är detta vad som menas med Public Service-radio, radio i allmänhetens tjänst. Det viktiga är inte att alla gillar allt i P3, utan att alla hittar något de tycker är riktigt bra. Det är svårt att sätta etiketter på alla program i P3 men musik, underhållning, samhäl... See more

08-7845000
105 10 Stockholm
P3 är radio för och av unga människor i Sverige. Skön, rolig och viktig radio med ett innehåll att skratta åt, reagera på, sjunga med i eller städa till. Vi satsar på ett brett programutbud där en del program tilltalar många olika sorters människor medan andra är lite smalare. För oss är detta vad som menas med Public Service-radio, radio i allmänhetens tjänst. Det viktiga är inte att alla gillar allt i P3, utan att alla hittar något de tycker är riktigt bra.

Det är svårt att sätta etiketter på alla program i P3 men musik, underhållning, samhälle och kultur är några olika typer av innehåll i programmen. Alltid ur ett ungt perspektiv. Det innebär bland annat att vi låter unga komma till tals i våra program, spelar musik som riktar sig till unga människor och tar upp frågor, situationer och problem som rör unga.

Musik

Musiken är viktig i P3. Så viktig att vi har bestämt att omkring 65 procent av allt vi sänder i P3 ska vara musik. Vi har också bestämt oss för att spela mycket ny musik, men också att variera vårt musikutbud. Det betyder att du kan höra omkring 1200 olika låtar i veckan, från olika musikgenrer. En tredjedel av musiken är svensk, eftersom det görs så mycket bra musik i Sverige som vi vill sprida.

Vi ser inte bara musiken som underhållning i våra program, utan ser den också utifrån ett journalistiskt perspektiv. Många av våra program handlar om musik och flera av oss som jobbar på P3 sysslar på heltid med att bevaka musikvärlden. Vi strävar efter att alla musikstilar ska på plats P3, breda som smala, och om det är något vi kan skryta över så är det att vi har koll på nya band, nya musikstilar och annat inom musikbranschen.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,23:28:33)