Radio FM Brussel

[

Listen Live

]

FM Brussel is een onafhankelijke, niet-commerciële, sociale en culturele radiozender. De zender ontstond in 2000 als studentenradio verbonden aan het RITS. De zender is geëvolueerd naar een professionele Nederlandstalige stadsradio, die 24 uur per dag uitzendt. De programmering poogt de verscheidenheid van de stad te reflecteren. De doelgroepen zijn Brusselaars, de bewoners van de Vlaamse rand en de "Brusselgebruikers". De radiozender heeft als programmatorische doelstellingen om: over de sociale, politieke en culturele actualiteit in de stad i... See more

Brussels FM|98.8
028000808
Nadia Scheys Flageyplein 18 bus 18 - 1050 Brussel
FM Brussel is een onafhankelijke, niet-commerciële, sociale en culturele radiozender.

De zender ontstond in 2000 als studentenradio verbonden aan het RITS. De zender is geëvolueerd naar een professionele Nederlandstalige stadsradio, die 24 uur per dag uitzendt. De programmering poogt de verscheidenheid van de stad te reflecteren. De doelgroepen zijn Brusselaars, de bewoners van de Vlaamse rand en de "Brusselgebruikers".

De radiozender heeft als programmatorische doelstellingen om:

over de sociale, politieke en culturele actualiteit in de stad informeren

via de programma's zelf actief deel te nemen aan het leven in de stad

in haar programma's de Nederlandstalige initiatieven ondersteunen

kleinschalige projecten die leven onder de inwoners aan bod laten komen

via de programmering een brug slaan naar andere culturen en andere taalgemeenschappen.

FM Brussel kreeg op 19 december 2003 een licentie voor negen jaar. Het station zendt uit op 98.8 MHz en is te ontvangen tot in Leuven, Mechelen en Aalst. De zender wordt volledig structureel gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap (Hoofdstedelijke Aangelegenheden). De redactie zit in het Flageygebouw in Elsene, samen met de redacties van stadskrant Brussel Deze Week en televisiezender TV Brussel.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-03-26,06:44:40)