Language:
Listen radio onlinePROS


PROS
Rating :5.00
 


Last updated:
2012-06-16 20:53:07
Country: BelgiumListen to radio stations broadcasting from Belgium
City: Denderhoutem
Address: Landweg 39450 Denderhoutem
FM (MHz): 105.8
Genre: 60's
Phone: 053/83 68 61
Language of broadcast: English
E-mail: radiopros@skynet.be
Website:  www.radiopros.be
Description: Op 15 december 1979 ging in Denderhoutem een jeugdhuis van start onder de naam "Jeugdhuis 'T HOF". Er werd al vlug geluisterd naar radio El Pirato in Denderhoutem en verschillende jongeren soliciteerden bij de diverse radio's. De voorzitter Yvan De Schrijver ging van start bij radio Ternat, waar hij tussen 12 en 14 uur speelde, net voor Theo De Brabander, die later naar Maeva zou overstappen. Radio Ternat werd verschillende malen opgepakt. Verantwoordelijke Serge De Maeseneer zou de radio later omdopen tot radio TRO of Ternatse Radio Omroep. De wettelijke verplichtingen deden hem echter de das om en ternat verdween in de loop van 2002 voorgoed uit de ether.


Op 7 februari 1982 was het dan zover. Radio Atlantis, later radio P.R.O.S. ging de lucht in onder de financien van Eduard De Schrijver, alias Lambic met een zestal deejees waaronder Patrick Vermassen, Hans van brakel, Big Jim, Steve Steward, Robert Thielman en hun voorzitter die, samen met Steve Steward, van radio Del Sol was overgekomen. Radio Atlantis werd op korte tijd vrij populair en werd versterkt met o.a. Steve Benson, John Alt, Marjan en Stefaan Van Gelder. Zelfklevers, T-Shirts, Petjes, alles ging als zoete broodjes van de hand. Het eerste bal werd in een bomvol casino van Denderhoutem gegeven. 28 zangers uit Vlaanderen en Wallonie maakten hun opwachting. Ondertussen waren er 18 deejees bij ons radiostation werkzaam.

Begin 1983 werd de mast van 21 meter verhoogd tot de huidige 33 meter. Radio Atlantis Denderhoutem kreeg ook af te rekenen met haatgevoelens van collega zenders. De mast werd gesaboteerd en viel op het huis.


Related Stations:


Comment:


Listen online PROS

Windows Media Player

Install WMP


Station not playing? Try to open ASX file on your computer - listen.asx

Winamp Media Player

Install Winamp


Station not playing? Try to open M3U file on your computer - listen.m3u

open player in new window


Favorites