Radio Paradijs

[

Listen Live

]

Radio Paradijs is gevestigd in Knokke-Heist en voorziet de badplaats van muziek en lokale informatie op 105.1 fm. Radio Paradijs begon haar uitzendingen in Knokke-Heist om 19u00 op vrijdag 26 oktober 1990. Dit gebeurde vanop de bovenste verdieping van het pand op de hoek van de Lippenslaan met de Casierstraat. Met de geboorte van Radio Paradijs kreeg de in 1982 opgestarte Lokale Radio Dynamo een tweelingzus. Over de jaren werd duidelijk dat, om een continu muziek aanbod voor de hele bevolking van Knokke-Heist te voorzien, er twee complementaire... See more

Heist FM|105.1
050604563
Duivenlaan 108300 Knokke-Heist
Radio Paradijs is gevestigd in Knokke-Heist en voorziet de badplaats van muziek en lokale informatie op 105.1 fm.

Radio Paradijs begon haar uitzendingen in Knokke-Heist om 19u00 op vrijdag 26 oktober 1990. Dit gebeurde vanop de bovenste verdieping van het pand op de hoek van de Lippenslaan met de Casierstraat.

Met de geboorte van Radio Paradijs kreeg de in 1982 opgestarte Lokale Radio Dynamo een tweelingzus. Over de jaren werd duidelijk dat, om een continu muziek aanbod voor de hele bevolking van Knokke-Heist te voorzien, er twee complementaire radiostations nodig waren. Elk gericht op een eigen publiek. Radio Dynamo had zich ondertussen een rotsvaste plaats veroverd bij de jeugd. Het was dus logisch dat Radio Paradijs zich zou richten op een rijper doelgroep. Aan het opstarten van Radio Paradijs zou vier jaar voorbereiding vooraf gaan.

Aan het einde van vorige eeuw begon langzaam maar zeker de digitalisering zijn intrede te doen bij de lokale omroepen. Dit maakte het mogelijk om de oude faciliteiten aan de Lippenslaan in te ruilen voor een compacte installatie in de Duivenlaan. De zendmast verhuisde van de Lippenslaan naar de Bayauxlaan. In april van 2005 werd er beslist om Radio Paradijs een nieuw elan te geven. Een stevige investering in soft- en hardware verzekerde een nieuwe toekomst voor de omroep.

Nu kon nog sneller worden ingespeeld op de actualiteit en kon de muziekkeuze en de variatie in de uitzendingen worden uitgebreid. Zelfs tegenwoordig wordt voortdurend gesleuteld aan de muziekprogrammatie. De bedoeling is immers dat we bij de tijd blijven ook al programmeren we de beste muziek uit de voorbije zestig jaar

Een volgende, logische, stap werd gezet op 26 mei 2009 om 16u00. Vanaf dan verspreidt Radio Paradijs haar live uitzendingen met een Live Stream op het internet. In één tel kon de lokale omroep wereldwijd worden beluisterd van zodra er een internet verbinding beschikbaar is. De reactie was enorm. In de eerste uren kregen we al ontvangstrapporten uit Quebec, de USA, Peru, Transvaal en zelfs China.

De omroep, met haar website en de live stream, is nu een volwaardig instrument waarmee mensen uit de regio van de Oostkust die in het buitenland verblijven hetzij voor zaken, werk of toerisme op de hoogte kunnen blijven van het reilen en zeilen aan het thuisfront. Daarnaast helpt Radio Paradijs ook mee om Knokke-Heist als toeristische bestemming meer bekendheid te geven.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:19:32)