Language:
Listen radio onlineStudenta


Studenta
Rating :5.00
 


Last updated:
0000-00-00 00:00:00
Country: CroatiaListen to radio stations broadcasting from Croatia
City: Zagreb
Address: Fakultet političkih znanosti Zagreb 10000 Hrvatska
FM (MHz): 100.5
Genre: Public
Phone: (+385) 01 4655333
Fax: (+385) 01 4624377
E-mail: goran.tomas@email.htnet.hr
Website:  www.radiostudent.fpzg.hr
Description: RADIO STUDENT je studentska radijska radionica na kojoj generacije studenata uče prve novinarske korake. Rad u programu Radio Studenta, dijelom je nastavna i ispitna obveza, a dijelom samostalna odluka studenata za radom na radiju, u slobodno vrijeme.
Osnovan od strane Fakulteta političkih znanosti još 1996. godine bez prekida radi i danas. Nastao je kao rezultat potrebe za osuvremenjivanjem nastave na Studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti, no ubrzo je prerastao zadane okvire workshopa i postao prvom i jedinom studentskom radijskom postajom u Hrvatskoj. Naime, sve bolji odaziv slušatelja, sve češća medijska nazočnost u javnosti, te brojno slušateljstvo, doveli su Radio Student do zavidnog statusa slušanog radija u Zagrebu. Obzirom na svoj specifičan izričaj (glazbeni i govorni, te potpuno odsustvo svake vrste komercijalnih i reklamnih sadržaja) učinili su njegov program prepoznatljivim i drugačijim od svih drugih radijskih programa u Zagrebu, pa ponosno nosimo kredo: Radio Student - radio koji nije za svakoga!"

Radio Student je jedina ovakva (nekomercijalna, studentska) radijska postaja u Republici HrvatskojMi smo vesela družba mladih studenata. Od najvišeg ka najnižem volimo ples i drugarstvo. Miša je sakupljač sličica nogometaša a Darinka izvrsno tipka na pisaću. Naš urednik, gosp Vlašić jednom tjedno održava pjesničku večer i tada nas počesto gane do suza novim sonetom kojeg je smislio u tramvaju na putu kući.

Još je važno i to da struju plaća fakultet pa ne moramo gasiti magnetoskop od 14 do 17h kao što nalaže ministarstvo gospodarstva. Željeli bismo jednom dobiti nove stolice jer stari štokrli djeluju poražavajuće na naše kralježnice.

Toliko o nama,
puno pozdrava od tipkačice Darinke.


Related Stations:


Comment:


Listen online Studenta

Windows Media Player

Install WMP


Station not playing? Try to open ASX file on your computer - listen.asx

open player in new windowFavorites