Studenter Radioen

[

Listen Live

]

Aalborg Student Radio is a local radio for all of Aalborgs inhabitants, with students at the higher educations as the primary target group. sommeren 1996 var der tre initiativrige studerende som kom på den ide, at det snarligt åbnende Studenterhus på Gammeltorv i Aalborg selvfølgelig også skulle have en radio, der kunne sende radio lavet af studerende til studerende. Derfor søgte de om en sendetilladelse, og da den lidt overraskende dukkede op, var StudenterRadioen en realitet – dengang havde den det let misforståelige navn Radio Stud. Den før... See more

Aalborg FM|92.2
+4560502928
Studenterhuset Gammel Torv 10 9000 Aalborg
Aalborg Student Radio is a local radio for all of Aalborgs inhabitants, with students at the higher educations as the primary target group.

sommeren 1996 var der tre initiativrige studerende som kom på den ide, at det snarligt åbnende Studenterhus på Gammeltorv i Aalborg selvfølgelig også skulle have en radio, der kunne sende radio lavet af studerende til studerende. Derfor søgte de om en sendetilladelse, og da den lidt overraskende dukkede op, var StudenterRadioen en realitet – dengang havde den det let misforståelige navn Radio Stud. Den første sendedag var mandag den 11. november 1996. Dagene inden havde mildt sagt været hektiske, folk for forvirrede rundt mellem hinanden og loddede kabler og stik samt satte det tekniske udstyr sammen til en fungerende helhed.



Frem til studiestart i 1998 sendte StudenterRadioen kun mellem klokken 07.00 og 09.00 mandag til fredag. Men da de studerende skulle starte på et nyt semester den 1. september, havde StudenterRadioen indhentet en sendetilladelse til også at sende mellem 14.00 og 16.00 mandag til torsdag - nu var der både en serviceradio for de studerende om morgenen og en eftermiddagsflade med underholdende og interessant radio.



Der var stadig lidt problemer med sendetiderne – f.eks. at et kvarter midt i morgenfladen tilhørte en anden radiostation, men den 4. september 2001 fik StudenterRadioen igen nye sendetider. De ligger nu fra 7:30 til 9:00 og 22:30 til 24:00 hver dag mandag til fredag, hvilket har gjort det muligt at fortsætte og udbygge radioens koncept.



Udover at sende på StudenterRadioen, så laver StudenterRadioen, i fællesskab med landets andre universitetsradioer, radio på Roskilde Festival. Så hvert år i slutningen af juni måned drager en lille flok aktivister fra StudenterRadioen til Roskilde, for at være med til at sende syv dages radio 24 timer i døgnet.



I 2006 fik radioen en rekord stor støtte pulje fra bl.a. mediesekretariatets radio/tv pulje. Pengene hjalp med at få investeret i helt nye professionelle højtalersystem i studiet og nye computere.



I 2007 røg radioen ud i et alvorligt økonomisk uvejr.

Formanden i slutningen af 2006 havde ikke fået indsendt ansøgning om driftsstøtte i rette tid, og radioen stod derfor uden nogen reel støtte. Formandskabet blev overdraget i slutningen af februar, og sammen med opsigelsen af den gamle kasserer, blev alt kontakt til diverse puljer mistet. Tillige var der kommet ny teknikker på radioen, som heller ikke havde modtaget nogen dokumentation fra den gamle teknikker, og dette resulterede i, at selve sendefaciliteterne blev udsat for en overgangsspænding og stod af. Samtidig blev radioen streamingsserver lukket ned i slutningen af december grundet omrokering på Aalborg Universitet. Kort sagt: ingen streaming, ingen sendemuligheder, ingen penge og en helt ny bestyrelse!



I løbet af maj fik radioen etableret streamingen igen, og med hjælp fra Station 10 kunne vi nu sende en stream ud på nettet. Med økonomisk støtte fra bl.a. Universitetet og Centerboghandlen, lykkedes det at få etableret nye sendefaciliteter i starten af juni og få produceret noget godt radio.



I 2008 var radioen tilbage på driftsstøtte fra mediesekretariatet. En ny omstrukturering af streaming- og broadcastsystemet gjorde det nu muligt, at sende live radio fra et hvilket som helst sted på universitetet med internetadgang. Det blev bl.a. udnyttet til at lave en live radio udsendelse fra Mission Controll Center på Universitetet, da AAUSAT-II, Universitetes nye studentersatellit, blev sendt op i april måned. Radioen var med fra morgenen og langt ud på eftermiddagen, hvor streamingen blev besøgt flittigt hver gang satellitten passerede Aalborg. 2008 var også året, hvor Studenterradioen flyttede lokaler på samme adresse, fra studenterhusets afdeling, til den administrative afdeling af samme hus. Her er vi nu i større lokaler, og giver Aalborgs studerende deres fortrukne radio!
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-03-26,06:49:16)