Radio City International FM

[

Listen Live

]

Ο Ρ/Σ «ΣΙΤΙ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ 106.1 FM» λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από τον Ιούλιο του 1989 δυνάμει της υπ' αριθμ. 16039/Ζ/26-6-89 αδείας του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβερνήσεως και της παρατάσεως αυτής υπ' αριθμ. 7731/Ε/15-4-1999 από το Υπουργείο Τύπου & ΜΜΕ στην συχνότητα 106.1 FM Stereo που χορηγήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών. Είναι σταθμός «γενικής στόχευσης» και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Κοντόπουλου, ο οποίος υπηρέτησε επί 33 έτη στην Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ως ειδικός επί θεμάτων Ραδιοφωνίας, Τύπου και Ε... See more

Thessaloniki FM|106.1
+30.2310.444400
COPA TUCON INTERNATIONAL SAMitropoleos 34, 54623 Thessaloniki
Ο Ρ/Σ «ΣΙΤΙ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ 106.1 FM» λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από τον Ιούλιο του 1989 δυνάμει της υπ' αριθμ. 16039/Ζ/26-6-89 αδείας του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβερνήσεως και της παρατάσεως αυτής υπ' αριθμ. 7731/Ε/15-4-1999 από το Υπουργείο Τύπου & ΜΜΕ στην συχνότητα 106.1 FM Stereo που χορηγήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών. Είναι σταθμός «γενικής στόχευσης» και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Κοντόπουλου, ο οποίος υπηρέτησε επί 33 έτη στην Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ως ειδικός επί θεμάτων Ραδιοφωνίας, Τύπου και Ελληνοαμερικανικών σχέσεων και είναι τώρα ο κύριος μέτοχος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της COPA TUCON INTERNATIONAL A.T.E.B.E., που είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ραδιοφωνικού σταθμού «City International».

Με την υπ' αριθμ. 190/16-1-2002 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επί της οποίας ασκήθηκε έλεγχος νομιμότητας από τον Υπουργό Τύπου & ΜΜΕ, ο City International κατατάχθηκε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα μεταξύ των 27 νομίμως λειτουργούντων ραδιοφωνικών σταθμών στη Θεσσαλονίκη.

Λειτουργεί σε 24ωρη βάση με πλήρες ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, στο οποίο εντάσσονται πολλές ειδικές εκπομπές ποιότητας, ποικίλου ενδιαφέροντος, συνεντεύξεις κλπ., 20 ειδησεογραφικά δελτία ημερησίως (στις μισές ώρες), επισκόπηση του ημερήσιου Τύπου, πολιτική, αθλητική και πολιτιστική καθημερινή ενημέρωση και 20 δελτία ειδήσεων στην αγγλική στην κορυφή της ώρας από το VOA News Center στην Ουάσιγκτον.

Επί μία συναπτή 17ετία, ο City International παρέχει πρόσβαση σε όλους τους Θρησκευτικούς, Πολιτικούς, Πολιτιστικούς φορείς, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (και γενικότερα την εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδά της, πάντα σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων), τα Υπουργεία: Μακεδονίας-Θράκης, Υγείας- Πρόνοιας,Οικονομικών, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εργασίας κ.α.,τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, φορείς κοινής ωφέλειας, μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και Ιδρύματα, μεταδίδοντας ανελλιπώς τα αποστελλόμενα Δελτία Τύπου ή και αναμεταδίδοντας σε απ' ευθείας σύνδεση τη θεία Λειτουργία της Κυριακής και τις εκκλησιαστικές εορταστικές τελετές λατρείας, συνεντεύξεις υψηλών προσώπων, διαλέξεις, ομιλίες καθώς και εργασίες σημαντικών Συνεδρίων που διοργανώνονται από το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, τον Οργανισμό για την Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, τα Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο κ.α., συμπληρώνοντας έναν κύκλο τουλάχιστον 300 φορέων με τους οποίους συνεργάζεται στενά.

Είναι ένας πλήρως οργανωμένος σταθμός και έχει ευρεία εμβέλεια και ακροαματικότητα στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, Φλωρίνης, Κιλκίς καθώς και σε τμήματα των Νομών Κοζάνης, Καστοριάς, Σερρών και Λαρίσης.

Από τον Απρίλιο του 2000, βάσει ειδικής συμβάσεως, αναμεταδίδει μέρος του προγράμματος της «Φωνής της Αμερικής» που περιλαμβάνει 20 πεντάλεπτα δελτία παγκόσμιων ειδήσεων στην Αγγλική (VOA News Now) στην κορυφή κάθε ώρας (με ανταποκρίσεις από όλο τον κόσμο) και μέρος του κορυφαίου μουσικού προγράμματος "VOA Music Mix", με παλαιότερες μουσικές επιτυχίες, αλλά και σύγχρονες που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη, και μεταδίδονται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα από τον City International και από τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε πάνω από 40 χώρες, από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη. Κάθε Κυριακή μεταδίδεται η εκπομπή “Countdown” που παρουσιάζει τα 25 πρώτα τραγούδια της εβδομάδας στις Η.Π.Α. Κάθε βράδυ, μέσα από την εκπομπή "Border Crossings" («Διασχίζοντας τα σύνορα»), ακροατές του Music Mix από όλο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα της ανοικτής επικοινωνίας με τα στούντιο της «Φωνής της Αμερικής» στην Ουάσιγκτον, με χρέωση του VOA Music Mix μέσω του City International.

Σε συνεργασία με το International Broadcasting Bureau και σε απ' ευθείας σύνδεση με την Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής στην Ουάσιγκτον μεταδίδει ανά μία ώρα από τις 00:33 το πρωί (ήτοι 00:33, 01:33, 02:33, 03:33, 04:33, 05:33,06:33), με απόλυτη αμεσότητα και εγκυρότητα, δελτία ειδήσεων ενσωματωμένα στα τοπικά παραγόμενα δελτία του City International σε θέματα και ρεπορτάζ υψίστου ενδιαφέροντος (όπως αναγράφεται στο αναλυτικό πρόγραμμα ειδήσεων). Από τις 07:33, ανά μία ώρα μέχρι τις 23:15 μεταδίδονται δελτία ειδήσεων με πηγές : Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Δελτία Τύπου (Υπουργείων, Ο.Τ.Α., πολιτιστικών οργανισμών κ.α.), το VOA News/Greek, το VOA News Now. Επίσης, με ραδιογέφυρες, απ' ευθείας από την Ουάσιγκτον, απ' όπου ο City International έχει την αποκλειστικότητα της ραδιοφωνικής πρωτιάς και με τη μεσολάβηση των δημοσιογράφων του καλύπτει ειδήσεις και ρεπορτάζ, κυρίως από τις Η.Π.Α., τις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο, που προβάλλουν τις ελληνικές θέσεις στο εξωτερικό σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ο στόχος αυτού του προγράμματος του Ρ/Σ City International, όπως διαμορφώθηκε από τον Απρίλιο του 2000, είναι αφ' ενός να εξακολουθήσει να καλύπτει το ήδη πολυπληθές ελληνόφωνο ακροαματικό κοινό και αφ' ετέρου να καλύψει άμεσα τις ανάγκες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας τόσο των αγγλόφωνων που ζουν στον Βορειοελλαδικό χώρο, όσο και των Ελλήνων που είναι εξοικειωμένοι με την αγγλική γλώσσα και επιζητούν κάτι τέλειο και διαφορετικό, καθώς και των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών που, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, κατακλύζουν τη Θεσσαλονίκη και όλες τις περιοχές που καλύπτει ο City International.

Με τον τρόπο αυτόν ο City International παρέχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, με συνεχή δελτία ειδήσεων, με αμεσότητα όσον αφορά τα σημαντικά γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη βοήθεια των κατά τόπους ανταποκριτών του VOA, με αναμετάδοση των δορυφορικών προγραμμάτων, με ραδιογέφυρες και ζωντανές συνδέσεις με κέντρα του Απόδημου Ελληνισμού στις Η.Π.Α.

Έτσι, χάρις στον City International, που είναι ο μοναδικός σταθμός στη Θεσσαλονίκη που μεταδίδει απευθείας ειδησεογραφικά προγράμματα της Φωνής της Αμερικής, η Θεσσαλονίκη (και φυσικά ο City International) κατέχει σε ακροαματικότητα δελτίων ειδήσεων την 3η θέση μεταξύ των 10 κορυφαίων πόλεων, με πρώτη την Αθήνα και δεύτερη την Ουάσιγκτον, ενώ προηγείται της Λευκωσίας, της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και του Παρισιού, βάσει πρόσφατων δεδομένων της Υπηρεσίας Διεθνών Εκπομπών των Η.Π.Α. (U.S. International Broadcasting Bureau).

Η επιλεγμένη ξένη μουσική του δορυφορικού προγράμματος VOA Music Mix που αναπαράγει, προσαρμόζει και μεταδίδει ο City International τις ώρες από τις 03:30 μέχρι τις 07:30, με νέες κυκλοφορίες, αφιερώματα, τα Top 25, και μουσικά είδη όπως Rock, Country, Jazz, Ethnic κ.α. έχουν ήδη κατακτήσει τα ακροατήρια, αδιακρίτως ηλικίας.

Τέλος, ο Ρ/Σ City International, με την ολοκληρωμένη δομή του προγράμματός του, καλύπτει συν τοις άλλοις και άτομα υψηλού κοινωνικού, επαγγελματικού και οικονομικού κύρους που είναι ως επί το πλείστον οι «opinion leaders» του Βορειοελλαδικού χώρου.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:39:08)