Radio Fokida FM

[

Listen Live

]

Ο «Φωκίδα fm» είναι ραδιοφωνικός σταθμός ανήκει σε ατομική επιχείρηση και έχει έδρα την Ιτέα – Φωκίδος. Η ΦΩΚΙΔΑ ΣΑΝ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….. (πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών το καταγράφει και φέρνει τον νομό Φωκίδας με 57,5% στην 1η θέση). Λίγα λόγια για τον σταθμό… Η ιστορία αρχίζει αρκετά νωρίς, αρχές τις δεκαετίας του ΄70, από τη νεαρή ηλικία του δημιουργού του ραδιοφωνικού σταθμού «Φωκίδα fm», που είναι…η «ψυχή» του σταθμού… ακόμα και σήμερα! Το ενδιαφέρον και η αγάπη του προς τον τομέα της ε... See more

Itea FM|92.9
2265034222
Ave Heroes 2 Itea Phocis Greece 33200
Ο «Φωκίδα fm» είναι ραδιοφωνικός σταθμός

ανήκει σε ατομική επιχείρηση και έχει έδρα την Ιτέα – Φωκίδος.

Η ΦΩΚΙΔΑ ΣΑΝ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….. (πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών το καταγράφει και φέρνει τον νομό Φωκίδας με 57,5% στην 1η θέση).

Λίγα λόγια για τον σταθμό…

Η ιστορία αρχίζει αρκετά νωρίς,

αρχές τις δεκαετίας του ΄70, από τη νεαρή ηλικία του δημιουργού του ραδιοφωνικού σταθμού «Φωκίδα fm», που είναι…η «ψυχή» του σταθμού… ακόμα και σήμερα! Το ενδιαφέρον και η αγάπη του προς τον τομέα της επικοινωνίας αλλά και των ηλεκτρονικών υπήρχε από τότε…, πολύ πριν από την δημιουργία του πρώτου επίσημου ραδιοφωνικού σταθμού της Φωκίδας στα FM το 1988, το οποίο… απλά… επίσημα έλαβε σάρκα και οστά με τη νομιμοποίηση της ιδιωτικής ελεύθερης ραδιοφωνίας .

Η ψυχή του ραδιοφωνικού σταθμού «Φωκίδα fm» ακούει στο όνομα Γεώργιος Αλεξανδρής.

Μέχρι το έτος 1988 που πάρθηκε η απόφαση το hobby να μπει στην υπηρεσία του κοινού της Φωκίδας



επίσημα και νόμιμα, μεσολάβησαν γεγονότα και καταστάσεις τα οποία... δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούν, αν και η τοπική κοινωνία γνωρίζει.

Η αρχή της λειτουργίας του πρώτου επίσημου ραδιοφωνικού σταθμού των FM στη Φωκίδα έγινε τον Δεκέμβριο του 1988 ως «Ράδιο Ιτέα», με μηχανήματα ιδιοκατασκευές και κέντρο εκπομπής την πόλη της Ιτέας.

Ένα χρόνο περίπου μετά, το κέντρο εκπομπής μεταφέρθηκε στο γειτονικό βουνό, θέση «Κατσικάς», για καλύτερη κάλυψη της ευρύτερης περιοχής αλλά και την απομάκρυνση του πομπού μέσα από την κατοικημένη περιοχή.

Δυο μήνες αργότερα ήρθε το πρώτο σοβαρό πλήγμα…(είπαμε πρώτο γιατί ακολούθησαν ακόμη 6... Αποτυχημένες οι περισσότερες προσπάθειες) με την αρπαγή (κλέψιμο) του πομπού και των υπολοίπων μηχανημάτων RF από τον χώρο λειτουργίας τους, την στιγμή όπου ο σταθμός είχε γίνει πλέον γνωστός στην κοινωνία της Φωκίδας και η απρόσκοπτη λειτουργία του αποτελούσε μονόδρομο.

Αυτό έδωσε αλλά μέτρα και σταθμά στη λειτουργία του σταθμού, έγιναν πολλές αλλαγές τόσο στα μηχανήματα RF , τα οποία πλέον αγοράστηκαν καινούρια ανήκουν σε γνωστούς οίκους κατασκευής και είναι των απαιτούμενων προδιαγραφών, όσο και στο πρόγραμμα του σταθμού. Όλα ξαφνικά σοβάρεψαν και το hobby πήρε τον δρόμο του επαγγελματισμού.

Το 1992 γίνεται η μεταφορά των εγκαταστάσεων της παραγωγής του προγράμματος σε χώρο πολύ μεγαλύτερο και πιο άνετο ώστε να καλύπτονται πλέον οι μεγάλες απαιτήσεις που είχαν προκύψει από την λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού.

Δημιουργούνται, 2 κύρια στούντιο ON AIR, 1 στούντιο εφεδρικό που εξυπηρετούσε τις διαφημιστικές ανάγκες του σταθμού και την παραγωγή μαγνητοσκοπημένων εκπομπών , πολύ καλά ηχομονωμένος χώρος με την κατάλληλη υποδομή για συνεντεύξεις συνεργαζόμενος με τα 2 κύρια στούντιο, υπήρχε άνετος χώρος για την μεγάλη δισκοθήκη στην οποία έπρεπε να έχει εύκολη πρόσβαση ο μουσικός παραγωγός γιατί στις ζωντανές μουσικές εκπομπές η επιθυμία του ακροατή έπρεπε... αλλά και συνεχίζει να πραγματοποιείται άμεσα και τέλος ο χώρος υποδοχής, μεγάλος και αυτός μπορούσε να φιλοξενεί άνετα φίλους, ακροατές, συνεργάτες, συνεντευξιαζόμενους και πελάτες.

Η αναβάθμιση έγινε σε επίπεδο παραγωγής εκπομπών αλλά και προσθήκης κέντρων εκπομπής, κάτι που από την αρχή αποτελούσε στόχο για επίτευξη λόγω μη κάλυψης πολύ κοντινών μας περιοχών. Αυτό βέβαια στην συνέχεια μας δημιούργησε προβλήματα και κόστος μη ανταποδοτικό.

Το 1994 έρχεται η αλλαγή του ονόματος από «Ράδιο Ιτέα» σε «Φωκίδα fm» διότι ο σταθμός είχε γίνει το κυριότερο μέσω επικοινωνίας και ενημέρωσης της Φωκίδας και θ άπρεπε να είναι και το όνομα πιο αντιπροσωπευτικό.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις συνεντεύξεις όπου… από τα δέκα πέντε λεπτά που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός εξελίσσονταν σε ραδιομαραθώνιο με διάρκεια τρίωρη. Εκπομπές για την πολιτιστική μας κληρονομιά, τις ρίζες μας, την θρησκεία μας, ιατρικά θέματα σε συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο Φωκίδας, καλλιτεχνικά δρώμενα, κινηματογραφικά νέα, παράξενα ανά τον κόσμο, ειδήσεις από την Ελλάδα αλλά και τοπικές ψυχαγωγικές εκπομπές, όλα υπήρχαν και έβγαιναν στον αέρα ζωντανά . Πραγματικός άθλος.

Τα δεδομένα όμως άρχισαν να αλλάζουν. Η εξέλιξη μας βρήκε σύμφωνους, η αυτοματοποίηση και οι ευκολίες της τεχνολογίας είχαν μπει και στο δικό μας προγραμματικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Η περίφημη κασέτα και το βινύλιο παραχώρησαν τη θέση τους στα mini disk και τα cds, που με την σειρά τους έδωσαν τη σκυτάλη στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου σε συνδυασμό με την πρόσβαση μέσω διαδικτύου στον κυβερνοχώρο μηδενίζοντας χρόνο και αποστάσεις γίναμε μονάδες της νέας εποχής.

Καταφέραμε τον απλό δέκτη-ακροατή να τον κάνουμε μέλος μιας ακόμα μεγαλύτερης παρέας και να εξασφαλίσουμε ποιοτικά την ακόμα καλύτερη λειτουργία του «Φωκίδα fm». Τα προβλήματα όμως της κάλυψης των περιοχών της Φωκίδας, ήταν και παραμένουν πάρα πολύ μεγάλα, αν αναλογιστούμε ότι μια κεραία που βρίσκεται σε υψόμετρο 1000 μέτρων... που για άλλους θα ήταν ιδανική, για μας είναι αδιάφορο έως μειονέκτημα διότι έχουμε να «διαβούμε» τον Παρνασσό την Γκιώνα τα Βαρδούσια, που οι κορυφές τους φτάνουν τα 2500 μέτρα! Τέλος πάντων.



Η συνέχεια δίνετε από το 1999 σε νέο χώρο «στούντιο» όπου ηλεκτρονικοί υπολογιστές κυριαρχούν και εξασφαλίζουν την ακριβή μεθοδική και απρόσκοπτη λειτουργία του σταθμού. Υπάρχει κατεύθυνση μουσική, με ποσοστό 80% στην ελληνική μουσική και 20% στην ξένη (τον χειμώνα), ποσοστό το οποίο αλλάζει τούς θερινούς μήνες υπέρ της ξένης μουσικής. Οι μακρόσυρτες τοπικές δημοσιογραφικές εκπομπές ανήκουν στο παρελθόν και τα τοπικά θέματα καλύπτονται με πεντάλεπτα τοπικά δελτία καθημερινά. Η γενικότερη ενημέρωση επιτυγχάνεται με τα ανά ώρα μεταδιδόμενα σύντομα δελτία ειδήσεων του σταθμού μας (κοινωνικοπολιτικοοικονομικά, αθλητικά, καιρός, μόδα, προτάσεις γιά weekend αποδράσεις). Υπάρχει συνεργασία-δικτύωση με τον ραδιοσταθμο ΑΝΤ1 μία συνεργασία του «Φωκίδα fm» από την αρχή της λειτουργίας του.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ "ΦΩΚΙΔΑ FM" ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ … ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ… ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ...!!

Μιάς και βρήκαμε την φωτογραφία που ακολουθεί... σας την δείχνουμε ( είναι από τους συντελεστές του "παλιού" Ράδιο Άμφισσα.. )
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:40:16)