Radio Lesxi

[

Listen Live

]

Η Ραδιοφωνική Λέσχη είναι ένα ιστορικός ραδιοφωνικός σταθμός, που μετρά σχεδόν 20 χρόνια ζωής. Ξεκίνησε την ραδιοφωνική του πορεία το 1987, όντας μια ομάδα φίλων, μία λέσχη ανθρώπων με αγάπη για το ραδιόφωνο και τη μουσική. Στις χρυσές εποχές του ραδιοφώνου, στις ημέρες της «ελεύθερης ραδιοφωνίας», η «Λέσχη» (έτσι την αποκαλούσαν οι φίλοι!) βρήκε πρόσφορο έδαφος και έδειξε πως το ραδιόφωνο μπορεί να αποτελεί μέσο διασκέδασης, αλλά και μέσω προαγωγής του πολιτισμού, με θεματικές εκπομπές από προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας, εκπομπές με ξεχω... See more

Trikala FM|97.6
2431038600
Amalias and Pappas 11 42100 Trikala
Η Ραδιοφωνική Λέσχη είναι ένα ιστορικός ραδιοφωνικός σταθμός, που μετρά σχεδόν 20 χρόνια ζωής.

Ξεκίνησε την ραδιοφωνική του πορεία το 1987, όντας μια ομάδα φίλων, μία λέσχη ανθρώπων με αγάπη για το ραδιόφωνο και τη μουσική. Στις χρυσές εποχές του ραδιοφώνου, στις ημέρες της «ελεύθερης ραδιοφωνίας», η «Λέσχη» (έτσι την αποκαλούσαν οι φίλοι!) βρήκε πρόσφορο έδαφος και έδειξε πως το ραδιόφωνο μπορεί να αποτελεί μέσο διασκέδασης, αλλά και μέσω προαγωγής του πολιτισμού, με θεματικές εκπομπές από προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας, εκπομπές με ξεχωριστές μουσικές και ξεχωριστό περιεχόμενο.

Στις πρώτες εκείνες ημέρες ο Νίκος Λέγκας (σημερινός υφ. Οικονομίας και Οικονομικών), ο Βασίλης Παπαπολύζος, ο Γιάννης Παπαστάθης, ο Νίκος Μουτσίκας, ο Δημήτρης Γιαννάκας και η Λιάνα Μπακοβασίλη ήταν αυτοί που ξεκίνησαν το επίσημα το εγχείρημα με την βούλα (βλέπε άδεια) του κράτους, κρατώντας όμως στοιχεία της δημιουργικής παρανομίας των «πειρατικών» χρόνων, μέσα από την πρώτη έδρα του σταθμού, το παλιό ξενοδοχείο Rex της οδού Απόλλωνος.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το κλασσικό πλέον -αλλά υπερβατικό για τις εποχές εκείνες- σήμα της Ραδιοφωνικής Λέσχης από το “All That Jazz”, τα ενημερωτικά μαγκαζίνο, τις εκπομπές της Μαρούλας Κλιάφα αλλά και τις πολυγλωσσικές εκπομπές του Λάκη Καραλή με το «Ελλάς – Γαλλία συμμαχία». Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από τους παραγωγούς που και σήμερα στελεχώνουν τα ραδιόφωνα της πόλης, εκεί βρήκαν την πρώτη του ραδιοφωνική στέγη.

Τα χρόνια περνούσαν, τα σχέδια των αρχικών ιδρυτών αλλάξανε, η ζωή παρουσίαζε νέες προκλήσεις και η «Λέσχη» στα μέσα της δεκαετίας του ’90 βρέθηκε στα πρόθυμα για ανάπτυξη χέρια των Αδελφών Σαράντη, οι οποίοι με την βοήθεια του Χρήστου Πίσσα που μόλις είχε γυρίσει στην πόλη από τη Θεσσαλονίκη, κάνανε ένα νέα δυναμικό ξεκίνημα. Ο σταθμός άλλαξε έδρα και μετακόμισε στη Ασκληπιού και Καποδιστρίου, εξοπλίστηκε, απέκτησε νέους παραγωγούς και πρόγραμμα.

Στο τέλος της δεκαετίας του ’90, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το επενδυτικό σχήμα της Omega Group, ο σταθμός πέρασε στα χέρια του ανθρώπου που όλα αυτά τα χρόνια ούτως ή άλλως είχε την ευθύνη της πορείας του, του Χρήστου Πίσσα και της Στέλλας Χασάπη.

Τα επόμενα χρόνια ο σταθμός εδραιώθηκε στη συνείδηση των Τρικαλινών σαν ένα ραδιόφωνο με διακριτό λόγο, ένα ραδιόφωνο που υπηρετούσε την πραγματική είδηση σε ένα ραδιοφωνικό τοπίο που έβριθε από σκοπιμότητες και κατευθυνόμενα συμφέροντα.

Έχοντας μια… ιδιαίτερη αγάπη στις αλλαγές έδρας ο σταθμός πέρασε από το Εμπορικό Κέντρο της Ασκληπιού, το γυάλινο κτίριο στον κόμβο της οδού Καποδιστρίου και τα φιλόξενα στούντιο του TV-10, με το οποίο βρέθηκαν κάτω την ίδια φυσική αλλά και επιχειρηματική στέγη.

Το 2008 βρήκε τη Ραδιοφωνική Λέσχη σε μία τελείως νέα εποχή! Άνθρωποι με αγάπη για το ραδιόφωνο, με σημαντική πορεία στα ραδιοφωνικά πράγματα, ανέλαβαν τα ηνία του σταθμού. Μαζί με 15 μουσικούς παραγωγούς -τους καλύτερους της πόλης- ξεκίνησαν μία νέα πορεία στα Fm με πολύ κέφι, πνεύμα ομαδικότητας και διάθεση να βγει στον αέρα κάτι νέο. Διαβάστε για το σήμερα της «Λέσχης 9.76» στις επόμενες σελίδες.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:41:14)