Radio Yparxo

[

Listen Live

]

Αρχές της δεκαετίας του 1980, το «ράδιο Intersonic» κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη μπάντα των μεσαίων κυμάτων. Είναι η εποχή που οι ραδιοερασιτέχνες (κατ’ άλλους «ραδιοπειρατές») εκπέμπουν με μηχανήματα ιδιοκατασκευές, ενώ τα … μυστικά της κάθε τεχνολογικής πατέντας, κυκλοφορούν μεταξύ των μυημένων από στόμα σε στόμα. Με τον ίδιο τρόπο οι ακροατές ειδοποιούνται για το ότι κάποιος ραδιοσταθμός «κάνει εκπομπή» και συντονίζονται εκεί, στα βόρεια των μεσαίων κυμάτων… Και είναι μια όαση πραγματική εκείνες οι εκπομπές σε μια εποχή ραδιοφωνικά άνυ... See more

Rethymno FM|103.7
2831031337
Erofylis 4Atsipopoulo - D. Nikiforos FokasRethymnon-Crete74100 74100
Αρχές της δεκαετίας του 1980, το «ράδιο Intersonic» κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη μπάντα των μεσαίων κυμάτων. Είναι η εποχή που οι ραδιοερασιτέχνες (κατ’ άλλους «ραδιοπειρατές») εκπέμπουν με μηχανήματα ιδιοκατασκευές, ενώ τα … μυστικά της κάθε τεχνολογικής πατέντας, κυκλοφορούν μεταξύ των μυημένων από στόμα σε στόμα.

Με τον ίδιο τρόπο οι ακροατές ειδοποιούνται για το ότι κάποιος ραδιοσταθμός «κάνει εκπομπή» και συντονίζονται εκεί, στα βόρεια των μεσαίων κυμάτων…

Και είναι μια όαση πραγματική εκείνες οι εκπομπές σε μια εποχή ραδιοφωνικά άνυδρη.

Συχνά ο νόμος κυνηγούσε και οι ραδιοερασιτέχνες έτρεχαν να κρυφτούν, όμως αυτό δεν εμπόδισε μια τρελο - παρέα ανθρώπων που έβαζαν πάνω απ’ όλα το μεράκι τους για το ραδιόφωνο και την αγάπη τους για τη μουσική, να «αφιερώνουν εξαιρετικά και πολύ σπέσιαλ» με το πείσμα που έχουν όλοι οι ρομαντικοί.



Αφιερώσεις, μηνύματα, «ελληνικές & ξένες επιτυχίες», ακόμα και «καψουροτράγουδα», μα κυρίως η ανάγκη για επικοινωνία ήταν τα κύρια συστατικά της επιτυχίας που γνώρισε το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο και ιδιαίτερα το «ράδιο Intersonic» το οποίο εδώ και λίγα χρόνια μεταφέρθηκε και εκπέμπει επίσημα και νόμιμα στους 103,7 στα FM με το όνομα «ράδιο ΥΠΑΡΧΩ».

Ίσως για κάποιους η ρομαντική εκείνη εποχή εκείνη να μην έχει πια καμιά σημασία ή για κάποιους άλλους να τελείωσε οριστικά. Για εμάς εδώ συνεχίζει να ΥΠΑΡΧΕΙ, απλώς άλλαξε μπάντα, και είναι εδώ για να «αφιερώνει εξαιρετικά και για όλους εσάς που μας ακούτε!».
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:42:15)