Radio Var FM

[

Listen Live

]

A VÁR FM helyi rádió 2005. szeptember 1 napjától sugároz az FM 93,4 MHz -es hullámhosszon. Műsortervünkben alapvető célként fogalmaztuk meg a helyi információk, a helyi közélettel foglalkozó témák bemutatását. Kereskedelmi rádióként is elsődlegesnek tekintettük a közszolgálati műsorszámok készítését. A műsorszervezők és készítők kiválasztásánál alapvető szempontnak tartottuk a közszolgálatiságot, és a korrekt helyi tájékoztatást. A műsorok felépítése során -és ebben eddigi rövid gyakorlatunk is megerősített- mindenképpen az aktualitásra, a gyor... See more

Kisvarda FM|93.4
45/403-730
Postacím: 4600 KisvárdaPiac u.5
A VÁR FM helyi rádió 2005. szeptember 1 napjától sugároz az FM 93,4 MHz -es hullámhosszon. Műsortervünkben alapvető célként fogalmaztuk meg a helyi információk, a helyi közélettel foglalkozó témák bemutatását. Kereskedelmi rádióként is elsődlegesnek tekintettük a közszolgálati műsorszámok készítését. A műsorszervezők és készítők kiválasztásánál alapvető szempontnak tartottuk a közszolgálatiságot, és a korrekt helyi tájékoztatást.

A műsorok felépítése során -és ebben eddigi rövid gyakorlatunk is megerősített- mindenképpen az aktualitásra, a gyorsaságra és a közérdekűségre alapozunk. Az természetes számunkra, hogy a műsorok készítésének előfeltétele: a közérthetőség, a szakmai igényesség és a teljesség.

Rádiónk naponta 0-24 óráig szerkesztett műsort sugároz, saját hírműsorral rendelkezik. A hírműsorokban rövid, tömör és objektív tájékoztatást nyújtunk hallgatóinknak a helyi közéletben való tájokozódás érdekében.

Szórakoztató műsorainkban az igényes és korosztály szerinti differenciált szórakoztatásra helyezzük a hangsúlyt. Műsortervünk elemei is ezt a szempontot tükrözik. Műsoraink közül kiemeljük - hiszen rendkívül népszerű- a hétköznapokon „Jó reggelt” címmel jelentkező karakteres, reggeli információs magazinműsort. Eredetileg a második generációt céloztuk meg, azonban hallgatottsága, népszerűsége meghaladta ezt. Teljesülni látszik az a vágyunk, hogy a VÁR FM a családok rádiója legyen. Ezt elősegíti a műsor közben sugárzott dinamikus és mindenkihez szóló zene.

A számunkra információt nyújtó közéleti, rendészeti és civil szervezetekkel mindennapos kapcsolatban állunk. Kiemelt figyelmet fordítunk a kisvárdai és környékbeli önkormányzatokkal való szoros kapcsolat ápolására.

Hasonlóképpen nagy hallgatottságnak örvend a hétköznapokon 14-18 óra között sugárzott napközi műsorsávunk. A rádióhoz napközben több száz érkező SMS-ből, telefonhívásból ítélve a hallgatók jelentős száma igényli a helyi és térségi híreket, közlekedési és egyéb információkat, mely egyébként az induláskor - Kisvárda földrajzi elhelyezkedéséből adódóan- számunkra természetes volt.

A hallgatóság jelentős részét kitevő tanulóifjúság Kisvárda négy középfokú és öt alapfokú oktatási intézményében folytatja tanulmányait. Nem véletlen az, hogy az esti órákban „Randevú” címmel sugárzott szórakoztató, zenés műsorunk e célközönség körében igencsak kedvelt és sikeres.

A napi 24 órában sugárzott műsorok 100 %-a saját készítésű. Ez teszi lehetővé, hogy akár híreink, akár más műsoraink aktuálisak legyenek és valóban kiszolgálják a vételkörzetben élők igényeit. A műsorok készítésénél fontos szempontnak tekintjük a pozitív kisugárzást is, törekszünk a hallgatóság életszemléletének és életminőségének jobbá tételére. A saját készítésű műsorok nagy előnye számunkra az is, hogy a műsorok témáját nagyban tudják befolyásolni a telefonon, e-mailen, SMS-ben, vagy Internetes honlapunkon felmerülő kérdések. A visszajelzésekből úgy ítéljük meg, hogy a rádió népszerű, hallgatottsága a várakozáson felüli. E rövid időszak alatt folyamatosan érkeznek hozzánk az igények, hogy helyi hírműsorainkat a térség településeinek aktuális híreivel is kiegészítsük , melynek egyébként már jelenleg is eleget teszünk.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-03-26,07:10:00)