Radio Ice

[

Listen Live

]

Sok olyan hallgató van, aki egy rádió honlapján azt keresi, hogy miként alakult kedvenc rádiója, milyen nehézségek akadályozták a működését. Nos talán ezért szeretik a rádiók ezt a rovatot is felrakni a lapra. Mi sem leszünk kivételek, íme a mi kis történetünk. Talán ott kezdem az egészet, hogy minden kisgyermek álma hogy egyszer talán tűzoltó lesz vagy ugye katona, de lehet, hogy felmerül benne az is, hogy rádiós. Velünk is ez történt és egy frissen induló rádió kapuin belül találtuk magunkat. Jól is ment minden több mint egy évig, amikor szer... See more

Mako FM|94.2
+36-62/638-038
MAKÓ, KOSSUTH UTCA 22.
Sok olyan hallgató van, aki egy rádió honlapján azt keresi, hogy miként alakult kedvenc rádiója, milyen nehézségek akadályozták a működését. Nos talán ezért szeretik a rádiók ezt a rovatot is felrakni a lapra. Mi sem leszünk kivételek, íme a mi kis történetünk.

Talán ott kezdem az egészet, hogy minden kisgyermek álma hogy egyszer talán tűzoltó lesz vagy ugye katona, de lehet, hogy felmerül benne az is, hogy rádiós. Velünk is ez történt és egy frissen induló rádió kapuin belül találtuk magunkat. Jól is ment minden több mint egy évig, amikor szerintünk mi is tudnánk ilyet készíteni felkiáltással döntöttünk, hogy megpróbáljuk a lehetetlent, és összeállítjuk a mi kis rádiónkat. Innen üzenem a kollegáknak, hogy ez nem olyan egyszerű, mint gondolják. Aki a mai világban rádiót szeretne készíteni és főleg törvényesen, az kösse fel azt a bizonyos gatyamadzagot. Na de itt szeretném megemlíteni, hogy sok segítséget kaptunk, és ha egyszer sok időm lesz, akkor név szerint mindenkit felsorolok, és ezen az oldalon olvasható lesz. Persze szerény számításaim szerint ez majd akkor fog bekövetkezni, amikor már nyugdíjas leszek. Egy valakit azért ide írnék, mert ő volt az, aki adta az ötletet, hogy tudnánk mi is saját rádiót készíteni. Ő Tuska Milán. Nagyon köszönöm neki és persze a Rádió Weekend csapatának a sok segítséget.

Térjünk vissza az Ice történetéhez. Szóval volt már ötlet csak meg kellett valósítani. Ekkor pontosan 2004 augusztusát írtuk, és sajna a szeptemberi pályázatot lekéstük, maradt a március elsejei időpont. Sok idő volt addig, de azt hallottam, hogy jó munkához idő kell. Lehet, hogy igaza volt, aki ezt mondta. El is kezdtünk dolgozni a mi kis tervünkön, és mivel hogy a rádiós csapatunk még csak két főből állt, sok volt a feladat. Szó szerint a semmiből kellett elő teremteni a szükséges anyagi, technikai és szellemi hátteret. Ötlet volt bőven, de rá kellett jönni, hogy szerényen kell, hogy neki kezdjünk. Ami egy rádió indulásához kell az nem más, mint három dolog. Tudják mi az? Megsúgom. Pénz, pénz, pénz!!!! Ennyi az egész. Ha ez a három dolog a rendelkezésünkre áll, akkor ne is habozzunk. Indítsunk rádiót. Na de a piszkos anyagiak helyett nézzük mi történt még az Ice életében.

Először is nevet kellett adni a gyermeknek. Volt itt minden, ami eszünkbe jutott. Jött az ötlet hogy legyünk Rádió garázs. Ez azért volt érdekes, mert egy garázst néztünk ki rádió stúdiónak. Majd mivel ezt olyan gyorsan elvetettük, mint amilyen gyorsan jött volt egy újabb ötletünk. Rádió cherry. Ez is gyorsan törlésre lett ítélve, mert egy zenei csatorna kezdte el használni ezt a nevet. Majd hogy honnan azt már nem tudom, de valószínű a könnyű kezelhetőség és megjegyezhetőség miatt lett és maradt a Rádió Ice a nevünk. Ezen a néven lett beadva a pályázatunk 2005. március elején.

A Radio Ice 2006 június 30-án szólalt először az éterben. Azóta kis csapatunkkal töretlenül és sikeresen szolgáljuk ki a hallgatói igényeket a legkülönfélébb hallgatói igényeket kielégítve.

A Rádió Ice célja hogy segítse és szórakoztassa, friss információhoz juttassa a hallgatókat. A civil szervezeteknek segítséget, a helyi vállalkozásoknak biztos hátteret nyújtson, úgy hogy ne az legyen a cél, hogy minél jobban húzzuk le őket. Szoros kapcsolatokat fogunk ápolni ezekkel a csoportokkal, hogy mindenki teljes mértékben meg legyen elégedve.

A célközönségünk a 15-40 éves korcsoport de persze ez nem szent írás. A Rádió Ice zenei stílusa dinamikus és könnyen felismerhető, beazonosítható lesz. Hiszen tudják? Van aki hidegen szereti.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:43:54)