Radio Ha-Jo

[

Listen Live

]

2004 tavaszán útnak indult a Ha - Jó Rádió legénysége az Fm 98,4 Mhz-en. Utazásunk során érdekes és hasznos információkkal és a földkerekség legjobb zenéivel ismertetjük meg a velünk utazókat, itt az éter tengerén. 24 órás műsorstruktúrával várjuk jelenlegi és új hallgatóinkat. A Ha - Jó Rádió erőssége a közvetlen hangnem, családias hangulat, amely a helyi közélet szereplőivel, közfeladatot ellátó szervekkel, személyekkel ápolt szoros és kölcsönösen megbízható kapcsolaton alapul. A helyi közügyek, közélet bemutatását, a helyi információk f... See more

Vaja FM|98.4
+36709498401
4562 Vaja Pf : 7A Ha - Jó Rádió Stúdiójának címe:4562 Vaja Rohodi út 2
2004 tavaszán útnak indult a Ha - Jó Rádió legénysége az Fm 98,4 Mhz-en. Utazásunk során érdekes és hasznos információkkal és a földkerekség legjobb zenéivel ismertetjük meg a velünk utazókat, itt az éter tengerén. 24 órás műsorstruktúrával várjuk jelenlegi és új hallgatóinkat.



A Ha - Jó Rádió erőssége a közvetlen hangnem, családias hangulat, amely a helyi közélet szereplőivel, közfeladatot ellátó szervekkel, személyekkel ápolt szoros és kölcsönösen megbízható kapcsolaton alapul. A helyi közügyek, közélet bemutatását, a helyi információk feldolgozását az ő állandó bejelentkezésük teszi színessé, élővé és aktuálissá. A rádió ugyanakkor nemcsak bemutatni igyekszik a helyi értékeket, hanem az aktuális kulturális és közéleti trendek jegyében formálni is azt, úgy hogy eközben szórakoztat, informál, kikapcsol és érdeklődést kelt.

Hisszük, hogy jelenlétünkkel gazdagítjuk az emberek tudását, megőrizzük megyénk értékeit és hagyományait. Utazásunk során olyan elfeledett kincsekre találunk rá, melyet érdemes megmutatni, vagy épp újdonságokat találunk, melyeket érdemes megismerni. Emberi történeteket és sorsokat vizsgálunk meglepő és szokatlan oldalról. Kérdéseket szerkesztünk és kérdéseket várunk, válaszokat keresünk és válaszokat várunk hallgatóinktól, szakembereinktől, beszélgető partnereinktől, riportalanyainktól.

Célkitűzésünk:

A rádió helyi médiumként a vételkörzetében élő hallgatók közérdekű és közhasznú, aktuális információkkal történő ellátását tűzte ki célul.

Hiteles gyors információkkal segíteni és tájékoztatni hallgatóinkat, úgy hogy közben igényes görcsöktől és félelmektől mentes szórakoztatást kínáljunk.

Fontos számunkra, hogy műsoraink gondolkodásra sarkalják hallgatóinkat, és kérdéseket fogalmazzanak meg bennük.

Munkatársaink:

Tapasztalt szakemberek mellett, a fiatal korosztály is képviselteti magát dinamikájával és lendületével. Munkatársaink tudásuk legjavával állítják össze nem mindennapi műsoraikat. Érdekes és rendkívüli témákkal, információkkal várják hallgatóikat.

Műsoraink:

Mindenek előtt a helyi közélet történéseiről, eseményeiről, a térségben keletkező gondokról, feszültségekről és a problémák megoldásáról szóló tényfeltáró, objektíven historikus műsorszámok jelennek meg kínálatunkban, eleget téve a pártatlan és tényszerű tájékoztatás elvének és a közszolgálatiság tartalmi követelményeinek.

A filmművészettel, film- és moziújdonságokkal és aktualitásokkal, valamint a klasszikus filmművészeti értékekkel hetente jelentkező önálló műsor foglalkozik.

Művészeti és kulturális műsoraink több célnak kívánnak megfelelni. A meglévő egyetemes és nemzeti értékek tematikus bemutatása szerkesztett műsorszám-sorozatok révén valósul meg.

Kiemelt figyelmet fordítanánk a vallási- és gondolatszabadság megvalósítását elősegítő műsorszámok megjelenítésére. Ennek a térségben érdemben gyakorolt vallások, felekezetek és egyházak (katolikus, evangelikus, református, unitárius, izraelita) liturgiájával, vallásgyakorlásával kapcsolatos műsorszámokkal kívánunk eleget tenni.

Mivel a vételkörzet dinamikusan fejlődő térség, ezért gazdaságpolitikai műsorkoncepciónknak is ehhez kell igazodnia. A helyi gazdaság aktuális eseményei, fejlődéstörténete, növekedésének lehetőségei mellett célszerű bemutatnunk a térség innovációs lehetőségeit - szolgálva ezzel is a területfejlesztési szándékokat. Vételkörzetünk alapvetően kereskedelmi tevékenységgel, mezőgazdasággal, élelmiszer- és feldolgozóiparral foglalkozó térség - így ezen tevékenységi ágakkal foglalkozó informatív műsorszámok is meghatározó mértékben jelennének meg műsorunkban.

A térség gazdasági vertikumának exportesélyei, beruházási lehetőségei, piaci kondíciói - mint stratégiailag meghatározó premisszák - hatványozott mértékben jelennek meg a műsorkoncepciónkban. A tematikájukban eme közszolgálati célt felvállaló műsorok és műsorfolyamok rövid bemutatását az alább közreadott műsorszámi ismertető részletezi.

A fejlődést biztosító lehetőségek feltárása és közreadása a rádió súlyozottan fontos feladatai közé tartozik. Ennek megvalósításában a tematikus, informatív magazin-jellegű műsorszámok, az aktuális helyzetértékelő riportműsorok, a fórum-típusú interaktív stúdióbeszélgetések, a tematikus, mindennapi eseményekről szóló hírműsorok a legfontosabb műsoreszközök.

Ehhez illeszkednek a kitörési pontokhoz kapcsolódó közéleti műsorszámok, amelyek egyebek között az idegenforgalom, a vidéki turizmus, a rendezvény-turizmus, a vállalkozásfejlesztés területén megjelenő információkat jelenítenék meg.

A térség oktatási helyzete fejlett, a korszerű oktatásszerkezet, a felnőttoktatás és az átképzési rendszer eredményei olyan értékek és lehetőségek, amelyeket célszerű és fontos bemutatni. Az e témakörökkel foglalkozó műsorszámoknak központi szerepet szánunk műsorfolyamunkban, amelyre a riportok, interjúk, a speciális informatív, hír-jellegű és az interaktivitásra épülő "beszélgető" műsorszámokat tartjuk a legalkalmasabbaknak.

Mindemellett az oktatásban aktív szerepet kívánunk vállalni, helyt adva a megyei regionális munkaügyi képző és átképző központ, valamint az egyéb oktatási programokat megvalósító intézmények és szervezetek számára távoktató-programok megvalósítására.

Az egészségügy, az egészséges életmód, a speciális szociálpolitikai gondok a térség legfontosabb problémái közé tartoznak. A rádióadó műsorfolyamaiban fontos helyet foglalnak el a fenti közéleti témákkal foglalkozó közszolgálati műsorszámok, amelyeket a rádiós műfajok teljes eszköztárával kívánunk megvalósítani. A konkrét műsorszámok bemutatását az alább közreadott műsorszámi ismertető részletezi.

A helyi sporttal, a szabadidős tevékenységekkel foglalkozó műsorok - túl a tájékoztató, informatív céloknak való megfelelésen - a térségben rejlő lehetőségeket, és azok változásait is szeretné bemutatni. A sportrendezvények, a szabadidős események közvetítését illetve vágott és szerkesztett műsorszámként történő közreadását is fontos közszolgálati feladatnak tartjuk. Az e területeken zajló események követését, a mindennapokban megjelenő problémákat és témákat interjúk, tudósítások, stúdióbeszélgetések formájában kívánjuk megjeleníteni. A konkrét műsorszámok bemutatását az alább közreadott műsorszámi ismertető részletezi.

Zenei stílusunk:

Zenei összeállításunk sem mindennapi, az '50 évektől egészen napjainkig a legnagyobb slágerek, az érdekességek és ritkaságok, stílusokat nem kímélve és nem szelektálva nálunk mindent megtalálhat a hallgató.

A zenei műsorszámokat - mint a rádiózás tradicionális műsorelemeit - stílusok-érdeklődési rétegek-aktualitás-tematika alapján műsorrendbe állítottuk. A stílusok és korszakok szerinti megosztást a felsorolt műsorszámok ismertetője tartalmazza, az érdeklődési rétegek szerinti műsor-áttekintőt az alább közölt Műsoraink menüpont részletezi.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-26,21:48:19)