Radio ZAP!

[

Serieus lekker!

]

Zap! FM maakt muziek weer leuk! Ruim vijf jaar zendt Zap! FM uit in Hendrik-Ido-Ambacht (en natuurlijk via Internet; wereldwijd in Nederland te ontvangen). Zap! FM zendt uit voor een brede doelgroep en het werd tijd dat een radiostation dat weer eens ging doen. De cultuurvervlakking slaat namelijk nogal toe op de Nederlandse radio, maar niet bij ons en dat is maar goed ook... Popmuziek is eigenlijk al veel ouder dan dat de meeste mensen denken. Al aan het begin van de vorige eeuw werden muziekstukken gebracht op fonograaf, grammofoonplaat en i... See more

Ambacht FM|107.9
0853013982
Postbus 13 Hendrik Ido Ambacht 3340AA
last update
[2023-02-07 09:06:55]
Views:
1
2023-11-28 20:22:07
Good morning !
Reply
Report
Zap! FM maakt muziek weer leuk!

Ruim vijf jaar zendt Zap! FM uit in Hendrik-Ido-Ambacht (en natuurlijk via Internet; wereldwijd in Nederland te ontvangen). Zap! FM zendt uit voor een brede doelgroep en het werd tijd dat een radiostation dat weer eens ging doen. De cultuurvervlakking slaat namelijk nogal toe op de Nederlandse radio, maar niet bij ons en dat is maar goed ook...

Popmuziek is eigenlijk al veel ouder dan dat de meeste mensen denken. Al aan het begin van de vorige eeuw werden muziekstukken gebracht op fonograaf, grammofoonplaat en in theaters die onder popmuziek vallen. Het meeste uit die vroege amusementscultuur kennen we niet of nauwelijks meer en het moet gezegd: er is veel bewaard gebleven, maar misschien nog wel meer verloren gegaan. Wat bewaard bleef verloor zijn actuele waarde en wordt tegenwoordig alleen nog maar door liefhebbers beluisterd.

De popcultuur zoals Zap! FM die definieert loopt van 1950 tot heden. Dat is dus méér dan vijftig jaar popmuziek die op onze zender voorbijkomt. We hebben er zelfs een kreet bij bedacht: wij maken muziek weer leuk!, want zeg nu zelf: waar hoor je al die opvallende, leuke, bijzondere of hartveroverende nummers nog?

De popmuziek in ons land is een beetje saai en eentonig van klank geworden en kan best wel weer eens wat inspiratie gebruiken. Van beginnende bands, maar ook van de artiesten die ons voorgingen in de afgelopen vijftig jaar (en waarvan enkele grote namen zelfs nu nog actief zijn).

The Beatles, Cliff Richard, ABBA, Elvis Presley en de Rolling Stones zijn natuurlijk namen die nog nét niet in graniet zijn uitgehouwen.

Onze eigen (helaas overleden) Bram Vermeulen kwam er bekaaider af, om over een volkser Zangeres Zonder Naam maar niet te spreken. Natuurlijk: over smaak valt te twisten, maar "Oerend Hard" van Normaal is een absolute klassieker, evenals "De Wilde Boerndochtere" van Ivan Heylen; de Vlaming die ineens absolute 'cult' werd in ons land.

Het lijkt wel alsof al die radiostations zich generen voor het feit dat die muziek wat gedateerd lijkt te klinken. Dat nummers die uitsluitend op albums werden uitgebracht helemáál niet meer mogen, of dat Luv' nu ineens 'fout' moet heten, omdat er anders geen reden is om de plaatjes van dat trio te draaien.

Zap! FM draait ze wél en vergroot de eigen collectie nog dagelijks met nieuwe aanwinsten; herinneringen aan vijftig jaar popmuziek voor jong en oud. Dat maakt ons zogenaamd tot het stoute jongetje in de vaderlandse radio-industie, maar ach...misschien hebben we op onze leeftijd wel allemaal kwajongens (en -meisjes) willen blijven...
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-03-26,07:27:40)