Radio Noordoostpolder

[

Listen Live

]

Radio Noordoostpolder is een lokale publieke radio omroep voor de gemeente Noordoostpolder. De officiële naam is 'Stichting Lokale Omroep Noordoostpolder'. De geschiedenis voor Radio Noordoostpolder begon in 1985. In dat jaar namen enige inwoners van de Noordoostpolder het initiatief tot de oprichting van een legale lokale omroep. Na een oproep in de plaatselijke kranten kwamen op 7 maart 1985 ruim veertig geïnteresseerden bij elkaar. Daarna volgenden er nog ettelijke vergaderingen van de enthousiastelingen van het eerste uur. Zij maakten onder... See more

Emmeloord FM|105.2
0527-610000
Postbus 1058300 AC Emmeloord
Radio Noordoostpolder is een lokale publieke radio omroep voor de gemeente Noordoostpolder. De officiële naam is 'Stichting Lokale Omroep Noordoostpolder'.

De geschiedenis voor Radio Noordoostpolder begon in 1985. In dat jaar namen enige inwoners van de Noordoostpolder het initiatief tot de oprichting van een legale lokale omroep. Na een oproep in de plaatselijke kranten kwamen op 7 maart 1985 ruim veertig geïnteresseerden bij elkaar. Daarna volgenden er nog ettelijke vergaderingen van de enthousiastelingen van het eerste uur. Zij maakten onder meer de statuten en het huishoudelijk reglement van de op te richten stichting.

ijdens de oprichtingsvergadering op 10 december 1985 werd een voorlopig bestuur gekozen uit vertegenwoordigers van verschillende organisaties. Die verschillende organisaties en instellingen kwamen aan bod in het later te vormen Algemeen Bestuur. In dat bestuur, dat representatief genoemd kan worden voor het verzorgingsgebied, waren onder meer vertegenwoordigers van de Sportraad, OZO, CNV, FNV, ANBO en kerkelijke- en landbouw-organisaties aanwezig.

Radio Noordoostpolder is te beluisteren via 105.2 FM (ether) OF 104.1 FM (kabel)
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,23:00:44)