Radio ROB FM

[

Listen Live

]

Geschiedenis Eind 2004 werd onder verschillende personen uit Boskoop het idee geboren om in de gemeente Boskoop een lokale radio-omroep te starten. Vervolgens werd in augustus 2005 een aantal ervaren radio-makers benadert om de plannen voor een eigen omroep uit te werken. Op 22 november 2005 is na overleg met het Commissariaat voor de Media de zaak in gang gezet tot de aanvraag van zendtijd. Gelijktijdig is ook B&W van Boskoop over het voornemen ingelicht. Na alle wettelijke plichten te hebben afgehandeld kon de Stichting Radio Omroep Boskoop ... See more

(0172)230625
Italielaan 42391 PT Hazerswoude-Dorp
Geschiedenis

Eind 2004 werd onder verschillende personen uit Boskoop het idee geboren om in de gemeente Boskoop een lokale radio-omroep te starten. Vervolgens werd in augustus 2005 een aantal ervaren radio-makers benadert om de plannen voor een eigen omroep uit te werken. Op 22 november 2005 is na overleg met het Commissariaat voor de Media de zaak in gang gezet tot de aanvraag van zendtijd. Gelijktijdig is ook B&W van Boskoop over het voornemen ingelicht. Na alle wettelijke plichten te hebben afgehandeld kon de Stichting Radio Omroep Boskoop op 31 december 2005 alle benodigde formulieren aanleveren aan het Commissariaat voor de Media.

In februari 2006 waren er opeens meer aanvragen binnengekomen van verschillende lokale omroepen uit de regio, die ook voor de gemeente Boskoop radio uitzendingen wilde verzorgen. Op verzoek van het Commissariaat voor de Media deed de gemeenteraad op 6 Juli 2006 voor R.O.B.-FM een belangrijke en historische uitspraak. De voltallige raad koos unaniem voor de Stichting Radio Omroep Boskoop. Ondanks dat de gemeente Boskoop dit advies direct verstuurde aan het Commissariaat voor de Media vond er pas op 12 december 2006 een hoorzitting plaats bij het Commissariaat voor de Media in Hilversum. Op 12 Januari 2007 kwam de vergunning binnen om R.O.B.-FM op te starten. Omdat hierdoor de toekomst verzekerd werd van R.O.B.-FM, is er gelijk opzoek gegaan naar een geschikte locatie.

Na een lange zoektocht werd er een beschikbare ruimte gevonden op het ITC- terrein in het Plantarium gebouw te Hazerswoude-dorp. Na het geschikt maken van de ruimte kon men beginnen met het inrichten van de studio, redactieruimte, keuken, kantine, een server ruimte en bergingsruimte. Ook moest er een plek worden gezocht voor de uitzendmast. Dit mocht echter niet van het Agentschap telecom bij de locatie omdat het Hazerswouds grondgebied is en geen Boskoops. Via een straal verbinding constructie was het uiteindelijk toch mogelijk om uit te gaan zenden voor Boskoop na het verkrijgen van de ether frequentie.

Doelstelling van R.O.B.-FM

R.O.B.-FM zal als hoofdzaak een informatieve functie hebben voor de lokale gemeenschap in Boskoop en daarbuiten. R.O.B.-FM vormt een aanvulling op de al bestaande vorm van lokale media in Boskoop. Er is ook plaats voor andere soorten programma's die een minder informatief karakter hebben en meer amusements-waarde bieden. De nadruk blijft liggen op datgene wat een lokale omroep uniek maakt en dat is dus de lokale berichtgeving. Vooral de snelheid van berichtgeving en het grote bereik, maken het dat de lokale omroep een toegevoegde waarde levert aan de bestaande lokale media en de gemeenschap als geheel.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,23:01:42)