Radio Lyngdal

[

Listen Live

]

Det første ordinære styrernøte ble holdt 3. juni 1988, hvor interimstyret og nytt styre (Torrey Nørsett, Audun Njerve, Oskar Nyquist, Mary Håland, Harald Jensen og Normann Unsgaard) var samlet. Styreformann var Mary Haland. Krambua i Nygård ble utpekt til lokaler for Radio Lyngdal. Kontrakt ble utarbeidet av rådmann Trægde, og leien ble satt til kr 1,- Pr. år, med 12 måneders gjensidig oppsigelsestid Andelstegning ble satt i gang, først ved frivillig tegning, senere dør-til-dør-aksjon, og det brakte inn Ca. 750 andelshavere. På styrernøte 2. fe... See more

Lyngdal FM|105.5
38343190
Postboks 318,4577 Lyngdal
Det første ordinære styrernøte ble holdt 3. juni 1988, hvor interimstyret og nytt styre (Torrey Nørsett, Audun Njerve, Oskar Nyquist, Mary Håland, Harald Jensen og Normann Unsgaard) var samlet. Styreformann var Mary Haland. Krambua i Nygård ble utpekt til lokaler for Radio Lyngdal. Kontrakt ble utarbeidet av rådmann Trægde, og leien ble satt til kr 1,- Pr. år, med 12 måneders gjensidig oppsigelsestid Andelstegning ble satt i gang, først ved frivillig tegning, senere dør-til-dør-aksjon, og det brakte inn Ca. 750 andelshavere. På styrernøte 2. februar 1989 fremmet Torleiv Birkeland og Rune Olsson forslag orn at Radio Lyngdal ikke skal baseres på bingoinntekter, ikke tatt til følge, heldigvis, siden bingo er den viktigste inntektskilden.

Krambua ble satt istand og utstyr kjøpt inn, sendere ble satt opp i Austad og Kvås, alt ved hjelp av utallige dugnadstirner, og Radio Lyngdal hadde sin første sending desember 1988.Radio Lyngdal bygde sender i Kvås i 1993.

Radioen gikk fint til å begynne med, alle var ivrige etter a gjøire sitt beste. Programmene var av vekslende kvalitet, men stort sett tilfredsstillende. Men så begynte det å gå nedover, reklameinntektene sviktet og det var ansatt altfor mange medarbeidere som skulle lønnes. Kakelotterier ble satt i gang, men det ble sorn en dråpe i havet.

Regningene strømmet inn, og 1 mars-april 1994 ble det klart at radioen balanserte på kanten av stupet. Enten ble det konkurs, eller kreditorene gikk med på akkord. Det viste seg at det siste ble redningen, og en større opprydning ble satt i gang. Alle de ansatte ble sagt opp, utgifter ble skåret ned til et minimum, de frivillige tok sågar med seg kaffe og toalettpapir hjemmefra for å spare på utgiftene og noen fri ildsjeler gikk inn for, på frivillig basis, å holde det gående, og klarte det!

Litt om senn, ved hjelp av basarer og frivillig lytterlisens samt bingo og litt reklame, begynte det å lysne. En stor flokk frivillige gikk med liv og lyst inn for at radioen skulle bestå, og det ga resultater. Søndag 28. januar 1996 ble det holdt ekstraordinært styremøte ang. ansettelse av redaktør/daglig leder (med lønn), og Birger Galdal ble ansatt. Han har tatt oppgaven alvorlig. Radioen er i dag gjeldfri og høyst oppegående, takket være hans innsats og alle de frivillige medhjelpernes innsats.

Det kan nevnes at Radio Lyngdal tok initiativet til å skaffe et kirkeskip til Lyngdal kirkes 150-årsjubileum, og sendte ut et opprop over radioen om en frivillig folkegave. Resultatet ble 20000.-kronen Skipet ble bygget av Karsten Åsland fra Bryne, og overrakt den 10. september 1998, på dagen 150 år etter at kirken ble innviet.

Kirkeskipet som Radio Lyngdal overrakte til Lyngdal Kirkes 150 års jubileum i 1998. I midten Karsten Åsland som bygde skipet,€€ ammen med initiativtakerne fra Radio Lyngdal, Magda Dugan og Birger Galdal.

Kilde: Lyngdalsboka 1998 s. 34, Dagmar Lie Thoresen
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,23:03:54)