Radio Modum

[

Listen Live

]

Vår visjon var der fra 1985: Her skulle vi få distriktets største talestol og mulighet til å vise folk flest hva det er å tro på Gud. Først på året 1988 begynte ting å skje. Et hektisk år mot høytidelig åpning siste dagen i oktober. I åra som kom ble det bare verre … Programprofil Vår programprofil ligger i våre vedtekter - "Almenradio med kristen profil / media med mening / lytteren i sentrum" - Radio Modum er en stiftelse uten kommersielle mål. Programtilbud Programtilbudet og sendeskjemaet fra oppstarten i 1988 var det på mange måter veldig ... See more

Geithus FM|106.3
32783110
Radio ModumFolkvangveien 43360 Geithus
Vår visjon var der fra 1985: Her skulle vi få distriktets største talestol og mulighet til å vise folk flest hva det er å tro på Gud. Først på året 1988 begynte ting å skje. Et hektisk år mot høytidelig åpning siste dagen i oktober. I åra som kom ble det bare verre …

Programprofil

Vår programprofil ligger i våre vedtekter - "Almenradio med kristen profil / media med mening / lytteren i sentrum" - Radio Modum er en stiftelse uten kommersielle mål.

Programtilbud

Programtilbudet og sendeskjemaet fra oppstarten i 1988 var det på mange måter veldig ambisiøst. Lange og krevende programposter på kveldstid, i helger og høytider. Det ble gjort en enorm innsats av mange frivillige medarbeidere.

Sendetid

I starten sendte vi 22 timer i uka. Det er to lokalradioer i vårt konsesjonsområde og det er enighet om å sende hele døgnet. I april 1992 var vår andel blitt til 48 timer uka hvorav fire timer på dagtid fra mandag til fredag - en sendetid vi har hatt siden.

FM-senderen

I 1988 var senderen på 20 watt og hadde dekning bare i Modum. Fra 1991 fikk vi oppgradert hovedsenderen til 100W og utvidet konsesjonsområdet til også Sigdal og Krødsherad, med hver sin omformer på 20 watt og egne frekvenser. Fra 2006 er Radio Modum å høre også som Webradio. Ved utgangen av året skal ny konsesjon søkes og alle lurer jo på FM-signalenes levetid i konkurransen med DAB-radioen.

Lokalene

Våre lokaler ligger i Geithus, sentralt i Modum kommune – lyst, pent, ryddig og praktisk innredet for formålet.

Teknisk utstyr

Vårt tekniske utstyr har siden starten gjennomgått en rivende utvikling. Mikser og annet utstyr er byttet og oppdatert. Det meste av utstyret er nå digitalt – også telefonsentralen. I 1996/97 tok vi nok et skritt mot den digitale verden ved å investere i en kraftig PC med topp lyd. I 2003 ble det investert i nye, raske PC'er og bredbånd mot Internet - og i 2004 2 nye CD-spillere - i 2005 mer datautstyr - og nå i 2006 er sendingene også å høre på internett.

Musikkarkiv

Vårt musikkarkiv byr på litt for enhver smak, og inneholder over 4000 plater eller 40000 melodier. Alt vi har av musikk er registrert på data og relativt lett å spore opp.

Administrasjon

Vi har hele tiden hatt en ryddig administrasjon, med et oppegående styre med god kontakt til alle medarbeidere. Fast ansatt daglig leder med orden i regnskap og andre forpliktelser.

Økonomi

Økonomien har gått litt opp og ned. Radio Modum er som så mange andre lokalradioer svært avhengig av resultatet på bingoen. Andre inntekter er reklame, frivillig lytteravgift og gaver.

Medarbeidere

Frivillige medarbeidere og andre støttespillere finnes enda. Uten den store staben av ubetalte ildsjeler og frivillige medarbeidere hadde det gått dårlig. Med fire timer sending på dagtid er det selvfølgelig også noe lønnet arbeid. Vi hadde lenge tre ansatte (2,5 årsverk), men er nå nede i drøyt en stilling (1,25 årsverk).
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,23:03:59)