Language:
Listen radio onlineCity (Сити Радио)


City (Сити Радио)
Rating :5.00
 


Last updated:
2012-06-16 20:26:37
Country: MacedoniaListen to radio stations broadcasting from Macedonia
City: Skopje
Address: St. ??????????? Mito - ?????? br.20 ?????? ?????????? 1000
FM (MHz): 94.7
Genre: Top 40-Pop
Phone: 02/3290-355 / 3111-5
Fax: +389 2 3290 355
Language of broadcast: Macedonian
E-mail: cityradio@cityradio.com.mk
Website:  www.cityradio.com.mk
Description: Сити Радио е музичко радио кое постои пет години, а неговата мисија е да го облагороди етерот и да направи своите слушатели да уживаат. На фреквенцијата 94.7FM, во било кој дел од денот, скопската радиска публика има ексклузивна можност да стигне до најновите музички хитови, во живо да ги проследи најголемите светски музички случувања, да се запознае со последните светски музички топ листи, да ги дознае најсвежите информации од светот на музиката и на актуелниот jet-set. Она што го прави нашето радио исклучително е совршениот склоп на водители, DJ-и, технички изведувачи и креативен тим, кои се одбрани и усогласени за да ја направат радиската програма, а и секоја минута на ова радио до перфекција испланирана, интересна, уникатна и со стил. Водителите се искусни и препознатливи гласови, кои секој ден на свој автентичен начин, со различен концепт и тема ги анимираат слушателите, провоцираат комуникација со нив, пласираат најнова музика, интересни информации и свој уникатен и стилизиран начин на радиска забава. DJ-ите на Сити Радио се сите оние актуелни DJ-ски имиња кои ги полнат најдобрите клубови, а со нивните гостувања пошироко од Македонија, тие ја рушат претставата за Сити како локално градско радио. Дека локалноста на радиото е срушена докажуваат секојдневните писма и пораки на слушатели од светот, кои имаат можност да се постојано со Сити преку нашата интернет страница. Преку својот стил и начин на постоење Сити Радио има функција на забавување, едуцирање и размена на искуства со своите слушатели, а сето тоа ја подразбира мисијата на нашето радио да го исполни етерот со свежина.


Related Stations:


Comment:


Listen online City (Сити Радио)

Windows Media Player

Install WMP


Station not playing? Try to open ASX file on your computer - listen.asx

Winamp Media Player

Install Winamp


Station not playing? Try to open M3U file on your computer - listen.m3u

open player in new window


Favorites